Skip Navigation

De Nieuwe Poort

Sociale Onderneming

Over ons

De Nieuwe Poort is een social enterprise. Dat betekent dat we met oog voor onze naasten willen leven en werken. Een van de manieren waarop we dat doen is door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt...

OuderenhulpCommunity & familieVluchtelingen & MinderhedenEducatieKinderen & JeugdMensen met beperkingenSport & RecreatieCultuur & Kunst
Deel

Valentijnsdag: Voor je het weet, heb je een date!

Evenement · 6 uur · 17 feb 2018, 12:00 - 18:00
Claude Debussylaan, Amsterdam, Nederland
VriendschapZorg
Dit is een verleden vrijwilligersvacature.50 plaatsen over.
Scan me of ga naar www.jongerenwerkenhoop.org/o/De-NieuwePoort/Activiteiten/Valentijnsdag-Voor-je-het-weet-heb-je-een-date/184 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Voor je ‘t weet, heb je een date! 

Rondom Valentijnsdag hoort niemand alleen te zijn!

Dit jaar viert De Nieuwe Poort, huis voor ontmoeting en inspiratie, op zaterdag 17 februari het tienjarig jubileum van het unieke concept; Valentijnsdag. Valentijnsdag is een evenement om onder andere de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Jongvolwassenen en senioren gaan met elkaar op date. Twee generaties die samen de dag van hun leven hebben!

Wat gaan we doen?

Er worden verschillende uitjes georganiseerd. Een impressie van voorgaande jaren: varen door de Amsterdamse grachten, een museumbezoek en voor de actieve senioren een potje bowlen. Voor de echte romanticus is het natuurlijk ook mogelijk om zelf een date te organiseren. 

Einde van de dag komen we weer samen in De Nieuwe Poort voor een borrel en worden de gouwe ouwe hitjes uit het stof getrokken. 

Waarom een dag met jong en oud?

Young professionals hebben in toenemende mate behoefte aan ontsnapping uit het drukke en stressvolle werkleven, maar weten niet precies hoe ze dat moeten aanpakken. Ervaringen en herinneringen van senioren bieden daartoe de uitgelezen mogelijkheid.

Ouderen daarentegen voelen zich soms eenzaam. Daarbij komt het regelmatig voor dat ze zonder familie en/of levenspartner door het leven gaan. Tegelijkertijd hebben ouderen een scala aan interessante verhalen paraat en nemen ze absoluut geen blad voor de mond.


En zoals een echte gentleman/women betaamt, worden de kosten betaald door de jongeren. Schade? €15. Wat krijg je ervoor terug? Naast een lunch, uitje en borrel, vooral veel wijze levenslessen en mooie verhalen van je seniore date. 

Hoe meer young professionals op date willen, hoe meer eenzame senioren we een leuke dag kunnen bezorgen!


Programma:

12.00 uur      Welkom & lunch in De Nieuwe Poort

                     Matchingspel

14.00 uur      Activiteiten op diverse locaties

17.00 uur      Borrel in De Nieuwe Poort

Hoe kom ik er?De Nieuwe Poort
Vrijwilligerswerk in Amsterdam > Amsterdam Activiteiten > De Nieuwe Poort > Valentijnsdag: Voor je het weet, heb je een date!
Over De Nieuwe Poort
De Nieuwe Poort is een social enterprise. Dat betekent dat we met oog voor onze naasten willen leven en werken. Een van de manieren waarop we dat doen is door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een opstap te geven. Zo is ons restaurant tevens een opleidingskeuken en lopen er bij ons veel mensen rond met een bijzonder verhaal. Zo wil De Nieuwe Poort een plek van ontmoeting en inspiratie zijn: door de programmering, achter de bar, in de keuken en aan tafel.
Dit is een verleden vrijwilligersvacature.50 plaatsen over.
Scan me of ga naar www.jongerenwerkenhoop.org/o/De-NieuwePoort/Activiteiten/Valentijnsdag-Voor-je-het-weet-heb-je-een-date/184 om je aan te melden